Pärnumaal on sagenenud uute autode vargused

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Viimastel nädalatel on politsei saanud mitu teadet suhteliselt uute autode vargusest või varguse katsest. „Soovitame kahtlustäratavast tegevusest esimesel võimalusel politseile teada anda,” ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak.

Augusti lõpust on Eestis hakanud levima kahte tüüpi sõidukivargused.

Esimesel juhul varastatakse paari-kolme aasta vanune sõiduk kas inimese elukohast või automüügiplatsilt.

Teisel juhul murravad kurjategijad öösel uuselamurajoonis majja sisse kas osaliselt avatud ukse või akna kaudu või lõhuvad hoonesse pääsemiseks akna. Neil puhkudel on kaasa võetud maja ette pargitud autode võtmed ja neid kasutades sõidukeid varastatud.

Üldjuhul on kannatanud avastanud varguse hommikul ärgates. Alles siis märgatakse, et majas on see käidud, sõiduk kadunud ja mõnel juhul muidki esemeid varastatud.

Politsei palub olla tähelepanelik oma lähiümbruses toimuva suhtes. Kui märgatakse näiteks uuselamurajoonis majade vahel sõitmas autosid, mis ei kanna Eesti registrimärki ja mida seal varem kohatud ei ole, on õige oma tähelepanekutest (numbrimärk, auto mark jne) teada anda politseile, helistades hädaabinumbril 112. Igasugust infot, mis aitaks autovargaid tabada, võib saata e-postiga autovargused@list.politsei.ee.

„Oma kogemustest teame, et aktiivne suhtlus kogukonna ja politsei vahel aitab nii vargaid tabada kui varastatud autodele jälile saada, aga ka järgmisi vargusi ära hoida,” ütles Lääne prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Margus Sass. „Ei maksa unustada, et kui varas on külastanud naabrit, ei ole välistatud, et lahkudes pandi silm peale kõrvalmajade ees pargitud autodelegi.”

„Seega soovitame inimestel omavahel teha koostööd ja jagada seda infot politseiga,” sõnas Sass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles