Kitsa suuna matemaatikaeksamil oli Pärnumaal parim Sütevaka

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Õpilased said valida kas kitsa või laia matemaatika eksami. Kitsa eksami valis 3422 ja laia eksami 4720 noort. Eelmise aastaga võrreldes oli tänavu rohkem õpilasi, kes valisid laia matemaatika eksami.

Pärnumaal sooritas matemaatika kitsa suuna eksami 190 õpilast. Maakonna keskmine tulemus oli 47,7 punkti 100 punktist. Osas Pärnumaa koolides kitsa suuna matemaatikaeksami sooritajaid ei olnud.

Parima tulemuse Pärnumaal (96 punkti) saavutasid Sütevaka humanitaargümnaasiumi ja Ülejõe gümnaasiumi eksaminandid ja viletsaim tulemus (seitse punkti) tehti Pärnu ühisgümnaasiumis.

Kitsa suuna matemaatikaeksami keskmise tulemuse järgi reastusid Pärnumaa koolid järgmiselt: Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium (68,6 punkti), Pärnu Ülejõe gümnaasium (49,8), Häädemeeste keskkool (44,8), Vändra gümnaasium (43), Pärnu-Jaagupi gümnaasium (40,3), Pärnu ühisgümnaasium (39,7), Sindi gümnaasium (37,6), Pärnu Vene gümnaasium (31,2).

Kui mullu oli Eestis kokku kitsa matemaatika eksami keskmine tulemus pisut üle 30 punkti, siis tänavu 37 punkti.

Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi eksamitulemused on antud mittestatsionaarsete koolide arvestuses. Selle kooli kitsa suuna matemaatikaeksami keskmine tulemus oli 26,2 punkti. Riigi keskmine mainitud koolide arvestuses aga 25,6 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles