Liikumisnädalal saab nii jõhvikale kui ratta selga

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Pärnumaa rattaretk.
Eelmise aasta Pärnumaa rattaretk. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Alates homsest toimub üleeuroopaline liikumisnädal, mille raames meelitatakse inimesi Pärnumaalgi matkama ja sportima.

Liikumisnädala üritused saavad Pärnumaal alguse esmaspäeval, kui Koonga koolist minnakse koduvalla vaatamisväärtustega tutvumiseks matkale. Ürituse juurde kuuluvad säästlik võimlemine ja rühmamängud.

Pärnu squash’i-klubi Castor ootab aga kõiki huvilisi esmaspäeval tutvuma intensiivse ja põneva seinatennisega.

Teisipäeval toimub liikumisnädala üritus Kilingi-Nõmmes, kus sealse gümnaasiumi 11. klassi õpilased viivad kohaliku tervise- ja hoolduskeskuse asukad linna peale.

«Mõte on saada meie hoolealused territooriumilt välja,» rääkis keskuse juhataja Kristi Sutt. «Meil on gümnaasiumiõpilastega hea koostöö, nad tulevad meile appi ja aitavad hoolealustel ratastooliga linnas liikuda. Nii saavad noored ise samuti liikuda.»

Retk kestab umbes tunni ja mullu osales sellel 26 tervise- ja hoolduskeskuse elanikku.

Järgmine liikumisnädala üritus leiab aset reedel, kui Koonga vallas Lõpe külas minnakse peredega rappa jõhvikale.

«Aeg on meil tegelikult veel lahtine, vaatame ilma ja kui vaja, lükkame ettevõtmise edasi,» rääkis korraldaja Kristi Kangur.

Kanguri sõnade kohaselt viiakse lapsed ja lapsevanemad autodega Karinõmme rabasse, kus tehakse poolteisekilomeetrine matk. Edasi korjatakse aga usinalt jõhvikaid.

«Mullu oli seal jõhvikaid ikka vägevalt,» kinnitas Kangur. «Kes tuli kolme-, kes viie- ja kes isegi seitsmeliitrise pangetäiega tagasi.»

Päev rabas lõpeb piknikuga. Mullu osales Lõpel liikumisnädala üritusel umbes 60 inimest ja Kanguri mäletamist mööda meeldis ettevõtmine kõigile.

Audru valla rahvast oodatakse aga laupäeval matkama. Kell 10 Audru kultuurikeskuse juurest algava 4,5tunnise retke jooksul käiakse läbi marsruut Audru–Valgerand–Papsaare–Lemmetsa–Audru.

Liikumisnädal kulmineerub pühapäeval, kui Pärnu Kesklinna silla kõrvalt antakse Pärnumaa kaheksanda rattaretke start.

Soovijad saavad valida 42-, 20- ja üheksakilomeetrise raja vahel. Peale selle on kavas lastesõidud.

Rahvusvahelisel liikumisharrastuse nädalal osales mullu kogu Euroopas umbes miljon inimest. Eestis on tänavu võimalik valida ligemale 120 ürituse vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles