Külavanem Lembit hoiab ohje enda käes

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmeaastane Viiru teab, et niipea kui peremees Lembit Künnapas koplis nähtvale ilmub, on suutäit maiust loota.
Kolmeaastane Viiru teab, et niipea kui peremees Lembit Künnapas koplis nähtvale ilmub, on suutäit maiust loota. Foto: Urmas Luik

Häädemeeste vallavolikogus on üks tore komisjon, mida mujal ei ole: maa- ja külaelu komisjon, mille esimees Lembit Künnapas on ühtlasi Rannametsa külavanem. Selle auameti kohta ütleb Lembit ise, et 1999. aastal ta esimest ja viimast korda valiti. Nüüd hoiab Raiesmaa talu peremees ja MTÜ Raiesmaa Taluseltsi juhataja Künnapas ohje enda käes ja räägib, et tema peaülesanne on kaks asja.

“Üks asi on see, et mereäär korras hoida, et meri ikka kaugele paistaks. Teine see, et sellel kohal siin hing sees hoida, et see ei hääbuks ja järeltulevatel põlvedel oleks toimetamist,” seletab Lembit mõtlikult.

Külavanem on kokku arvanud, et Rannametsas on 16–17 ettevõtjat ja 74–75 maja, aga alalisi elanikke on vähe, kuigi suvel jälle on laheäärses kohas rahvast palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles