Vallavanem annab järele merel käimise kihule

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Siin ma tunnen ennast ikka nagu kodus, hoian töö ja oma tegemised lahus,” räägib Häädemeeste vallavanem Magnus Mõttus, kes on Rannametsa elanik 2002. aastast.
“Siin ma tunnen ennast ikka nagu kodus, hoian töö ja oma tegemised lahus,” räägib Häädemeeste vallavanem Magnus Mõttus, kes on Rannametsa elanik 2002. aastast. Foto: Urmas Luik

Pealinnast pärit Häädemeeste vallavanem Magnus Mõttus ütleb, et kalal käimine on tema vana harrastus, millest lahti ei saa. Algas see vanaisa kõrval ja poisipõlves, kui Magnus suvesid Estonia teatri puhkekodus veetis.

Suure vee äärde Liivi lahe kaldale Rannametsa ostis Magnus koos vandeadvokaadist kaasa Brigittaga talukoha ja kolis sisse 2005. aasta jaanuaritormi eelsel suvel. Looduslikult kaunis veidi ürgne koht tekitas neis kohe emotsionaalse sideme, kuigi enne soolaleivapidu kulus kolm aastat elamu kõpitsemisele.

“Esimesel talvel tuli uputus, vesi oli akendest sees. Võtsime tekid ja istusime naisega saunalaval, elektrit ei olnud, mobiil ei töötanud. Kui vesi alanes, oli selge, et kohe on vaja tööd teha,” seletab Magnus ja kummardub akna alumise raami juurde, et näidata, kuhumaani poole kilomeetri kaugusele jääv meri ennast laiutas. Pärast uputust pani ta majja põrandad, mille kate kannatab suurvett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles