“Miks ma küll läksin?” küsib endalt Annemai

Grete Naaber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Tütreraas ronib emmele sülle, keerab kahe väikse käega ema lõuga enda poole ja palub: “Ära vaata kogu aeg aknast välja! Ma ei taha!“ See toob Annemaile pisara silmanurka. Kui tütreke välja arvata, on ta nii üksi, kui olla saab, kaitsetu ja pealekauba sõbranna juures varjul.

Annemai abiellus toreda sportliku noormehega, kelle medaleid andis kokku lugeda. Kui nad endale korteri soetasid, sättis abikaasa autasud elutoas kõige nähtavamale kohale. See oli tema uhkus ja Annemaigi rõõmustas, kui külalised uurisid-vaatasid ja omanikku tunnustasid.

Mees jätkas kuulsuse teed ega andnud endale treeningul armu. Uhke Annemai pihtis sõbrannale, et tal on heameel oma väikses pesas elada. Sõbranna õhkas ja leidis, et lõpuks on Annemail vedanud – vanemate hukkumine autoõnnetuses oli talle kohutav löök ja vanavanemadki olid surnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles