Vilets suvi viis uusasukad sundseisu

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Eestimaa on nii ilus ja siinsed inimesed väga toredad. Meil on selja taga 40 aastat suurlinnaelu ja seda me taga ei nuta. Tahame elada Eestis,” ütleb Uue-Kingu kohviku peremees Andrei Aleksandrov.
“Eestimaa on nii ilus ja siinsed inimesed väga toredad. Meil on selja taga 40 aastat suurlinnaelu ja seda me taga ei nuta. Tahame elada Eestis,” ütleb Uue-Kingu kohviku peremees Andrei Aleksandrov. Foto: Ants Liigus

Lõpel Pärnu-Lihula maantee äärses Uue-Kingu talus kohvikut pidavad Olga ja Andrei Aleksandrov on õnnetud: ettevõtlus maakohas ei too nii palju sisse, et tähtajalist elamisluba taotleda. “Parima tahtmise juures ei suuda me Eesti riigile oma vajalikkust tõestada,” nendivad nad.

“Tulime 2006. aastal Eestisse, et meie poeg võiks siin üles kasvada,” räägivad mees ja naine.

Aleksandrovid lootsid, et elavad Eestis viis aastat ja annavad siis sisse taotluse pikaajalise elaniku elamisloa saamiseks. Olga on õppinud instituudis majandust ja kaubandust. Andrei valdab paljusid erialasid ja oskab mitut tööd, tal on kuldsed käed ja jagub ettevõtlikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles