Urmas Hännile: Koole suretatakse kisa ja kärata

Urmas Hännile
, pärnakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Kui kärssninade hoogne veristamine on tekitanud Eestis üldist pahameelt, siis koolide suretamine edeneb suurema kisa ja kärata. Pärnus kogunisti nii hiljukesi, et keegi ei pane tähelegi, kui veel eile täies elujõus haridusasutus on täna hinge vaakumas, et homme sootuks hinge heita, st õpilaste ees uksed sulgeda.

Koolid võivad lõpetada tegevuse, sest riigil on hariduselu kujundamisel oma prioriteedid, mille mõttesügavust ja kõrgeid eesmärke kohaliku rahva tölp arunatuke ei taipa ning tönts silm ei seleta. Üllas eesmärk näikse Pärnus olevat üks: jätta siinsel haridusmaastikul ainsa gümnaasiumina kõrguma Koidula riigigümnaasium.

Mõte pole iseenesest paha, sest mis saab kellelgi olla selle vastu, kui Pärnumaa noored saavad enne mõnes kodukamaral või kaugemal universiteedis õpingute jätkamist haridust mainekas kohalikus koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles