Are alevikus ohjatakse kopraid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobras.
Kobras. Foto: Elmo Riig / Sakala

Are alevikus Kaldaojas püüavad jahimehed juba kevadest saati ohjata koprapere agarust, sest seal elutsevad koprad püstitavad jätkuvalt üha uusi veetõkkeid.

Are vallavalitsus väljastas kohalikele jahimeestele loa kobraste ohjamiseks, sest need põhjustasid kevadel tiheasustusalal aiapidajatele peavalu. Are vallavanem Lauri Luur rääkis, et oja kaldal asuvad Are aleviku elanike viljapuuaiad. “Viljapuid koprad küll ei puutunud, aga panid nahka mõne ilupõõsa. Kaldaäärse võtsid nad puudest päris lagedaks,” märkis ta.

Nüüd on koprad valinud endale uueks tegevuspiirkonnaks aleviku piiril asuva biopuhasti taguse ala. Kolm jahimeest on saanud ülesandeks kobraste arvu piirata. “Küttimise tulemusel vajub tavaliselt pesakond, kuhu võib kuuluda kuni kuus isendit, laiali ja loomad liiguvad teistesse jõgedesse,” selgitas Luur, kes on ka ise jahimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles