Sauga valla nelja küla elanikud on pagulaskeskuse rajamise vastu

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nurmenuku talu perenaine Viktoria Kaasik ütleb, et kuigi põleng toimus motelli territooriumil, pole naabritelgi enam turvaline, kui sellised asjad peaksid korduma.
Nurmenuku talu perenaine Viktoria Kaasik ütleb, et kuigi põleng toimus motelli territooriumil, pole naabritelgi enam turvaline, kui sellised asjad peaksid korduma. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sauga valla Nurmenuku talu perenaine Viktoria Kaasik viis täna vallavalitsusse Kiisa, Urge, Vainu ja Tammiste küla elanike tahteavalduse, kus seisab, et kohalik kogukond on Kiisa külas asuvas Green motellis pagulaskeskuse rajamise vastu.

Pärast reedel, 17. septembril «Aktuaalses kaameras» kõlanud uudislõiku, kus Sauga vallas Kiisa külas asuva Green motelli omanik Valev Udras andis teada oma sooviavaldusest majutada temale kuuluvas majutusasutuses pagulasi, hakkas  motelli vahetus läheduses elava ettevõtja ja taluperenaise Viktoria Kaasiku telefon helisema.

«Inimesed kardavad pagulasi paaniliselt. Vanurid olid hirmul, kas nad peavad hakkama nüüd tarasid ehitama ja kurje koeri võtma. Kes nende pagulaste tausta jõuab uurida ja millega nad tegelema hakkavad? Kardetakse, et algavad rüüstamised. Siin on õhtuti ju kottpime,» rääkis Kaasik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles