Kein Einaste tuleb Austraalia kevadest Eesti sügisesse

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külalisesineja Kein Einaste (vasakul) teenis Austraalia meistrivõistlustel nii klassika- kui vabastiilisuusatamises hõbemedali Austraalia koondise esinumbri Philip Bellinghami (keskel) järel ja Callum Watsoni ees.
Külalisesineja Kein Einaste (vasakul) teenis Austraalia meistrivõistlustel nii klassika- kui vabastiilisuusatamises hõbemedali Austraalia koondise esinumbri Philip Bellinghami (keskel) järel ja Callum Watsoni ees. Foto: Erakogu

Kevadel sai Jõulu klubi suusasprinter Kein Einaste põneva pakkumise, millest olnuks raske keelduda, ja lendas visionääri ning treenerina Austraalia suusaliitu abistama.

Kauaaegne Eesti koondislane, MMidel, MK-etappidel ja Vancouveri olümpial võistelnud Einaste juhendas kauge ja suhteliselt talvespordivõõra maa koondislasi, noori ja klubisportlasi ning aitas seal Skandinaavia suusaspordimudelit juurutada. Nädalakese pärast tuleb Einaste koju, et siin sama energiliselt jätkata.

Kui meil oli suvi, oli Austraalias talv. See tähendab küll ehk öist jahedust, aga päeval päikese käes ikka 20 soojakraadi. Kus peamiselt tegutsesite – kontoris või mägedes?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles