Otsitakse viisakat autojuhti

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekäigurada. Foto on illustreeriv.
Ülekäigurada. Foto on illustreeriv. Foto: EEVA KAUN/POSTIMEES

Eile kella 11 paiku Pärnus Koidula pargi juures Kuninga ja Ringi tänava ristmikul teeületamist oodanud jalakäija ees peatunud sõiduauto 047 MDV juhti ootab preemiana autokütus.

Eelnimetatud viisakat juhti palutakse kütuse kättesaamiseks helistada telefonil 526 7368.

Tartu ülikooli Pärnu kolledži sotsiaaltöö korralduse tudengite aktsiooniga "Austa nõrgemat" on tähelepanu ja tunnustuse osaliseks saanud üle 100 viisaka autojuhi, kes Pärnus on jalakäijale tähistatud ülekäigurajal eesõiguse andnud.

Sel esmaspäeval toimus vihmasajus taas sama ettevõtmine, seekord osalesid aktsioonis tudengite asemel Pärnut külastanud väliseesti muusik Olev Muska ja kunstnik Angela Pasqua Austraaliast. Enne kohtusid nad kolledži sotsiaaltöö tudengitega ja tutvustasid oma tegevust Sydneys, kus nad on seotud kunsti ja sotsiaaltööd ühendavate projektidega. «Austa nõrgemat» oli külalistele uus ja huvitav kogemus.

Liiklusviisakust edendav kampaania sai alguse 1998. aasta oktoobris ja selle algatas kolledži lektor Valter Parve eesmärgiga vähendada liiklusõnnetusi, premeerida viisakaid autojuhte ja teema positiivse kajastamise kaudu edendada Pärnu liikluskultuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles