Nikopensius pandi uues rollis proovile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi neli aastakümmet krossitsikleid taltsutanud Toivo Nikopensius juhendas Slovakkias Eesti võidusõitjaid.
Ligi neli aastakümmet krossitsikleid taltsutanud Toivo Nikopensius juhendas Slovakkias Eesti võidusõitjaid. Foto: Urmas Luik

Slovakkias Košices maailma mainekaimal endurol Eesti motomehi juhendanud Toivo Nikopensius tundis omal nahal, et abimees võib võidukihutajast tunduvalt rohkem närvirakke kaotada.

“Kuus päeva kestnud enduro Košice ümbruse mägedes oli sõitjatele karm katsumus, iga päev tuli seitsme tunniga läbida 268–280 kilomeetrit,” rääkis kolmel aastal ISDE-l (The International Six Days Enduro) Eesti koondise vormis kihutanud Nikopensius. “Elasin abimehe rolli esimest korda sisse ja sain aru, et raja kõrval sõitjat oodates on hull pinge peal. Kõige tähtsamad küsimused on, kas ta jõuab ikka õigeks ajaks kontrollpunkti ja milliseid juppe tuleb kiiresti vahetada.”

Kuigi Eesti koondis koosseisus Martin Leok, Toomas Triisa, Priit Biene, Elary Talu, Veiko Rääts ja Priit Palatu lõpetas võidukihutamise 15. kohal, loeb Nikopensius seda korralikuks tulemuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles