Itaallaste metsikud seiklused Kihnus

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline vaatepilt avanes Mark Soosaarele 2012. aasta kevadel Kihnus Linaküla lähedal rannas, kus vedeles mahajäetud jahisaak.
Selline vaatepilt avanes Mark Soosaarele 2012. aasta kevadel Kihnus Linaküla lähedal rannas, kus vedeles mahajäetud jahisaak. Foto: Mark Soosaar

Kihnu lastakse jahihooajaks tapahimulisi itaallasi, kes paugutavad lindude pihta jahiseaduse järgi, mis mujal Euroopas on lubatud, ent Eestis keelatud.

Keelatud isegi UNESCO kaitse aluses Kihnus, kus mõnikord vaadatakse seadusele läbi sõrmede, olgu selleks kiivrita mootorrattasõit või tähisteta kalapüünised, mille avastamisel puudub omanik.

Kui seaduskuulekad saareelanikud neelavad mootarrattasõidu kalakastis ja omanikuta nakkevõrgud alla kui tavaõigusest tuleneva privileegi, siis merelindude laustulistamist mitte. Olgugi et jahikorraldajad väidavad: välismaalaste sihtimisosavust silmas pidades tabatakse iga 170 paugu kohta parimal juhul seitse lindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles