Külalisetendusi näeb pea üle päeva

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Giselle”, Peterburi klassikalise balleti teater
“Giselle”, Peterburi klassikalise balleti teater Foto: PP

Teatrid tulevad meelsasti Pärnusse külalisetendusi andma: ainuüksi kahe lähikuu jooksul annavad nad siin üle paarikümne etenduse. Sel sügisel näeb Endlas või kontserdimajas mõndagi Ugala, Rakvere teatri, rahvusooper Estonia, Kuressaare linnateatri, Vene ja VAT teatri, Vana Baskini teatri ja paljude väiketeatrite mängukavast. Suurtest on puudu vaid Vanemuine, Tallinna draamateater ja linnateater ning NO99, kuid aeg-ajalt on siia tulnud nemadki.

Äsja oma kodulinnas Pargi tänavale ajutisse esinemispaika, kunagisse liimpuidutehase kompleksi kolinud Ugala trupp külastab meid paari sügiskuu vältel suisa mitu korda. Teatri loomingulise juhi Ott Aardami kinnitusel hakkab ugalalasi Pärnus ja mujalgi sel hooajal üpris sageli nägema, sest teatri peamaja remont tingib selle, et rohkem antaksegi etendusi kodulinnast väljaspool.

Ugala black box ehk UBB avati läinud laupäeval Aardami enda lavastuse “Making of “Kapsapea”” esietendusega ja see on üks lavastusi, millega viljandlased Pärnut novembris külastavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles