Raeküla lasteaia lapsed matkasid Kablis

, hoolekogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla lasteaia lapsed käisid Kablis matkal.
Raeküla lasteaia lapsed käisid Kablis matkal. Foto: Kristi Randmaa

Raeküla lasteaia Kullalindude rühma lapsed võtsid osa õppeprogrammist Kabli looduskaitse alal ja linnujaamas.

Keskkonnainvesteeringute keskuse rahastatavat õppeprogrammi juhendas keskkonnahariduse spetsialist Merike Palginõmm, kes tutvustas meile päeva: kuhu läheme ja mida teeme.

Kablisse sõidu ajal rääkis Merike lastele lindudest, keda ka bussi aknast välja vaadates võis näha.

Kabli linnujaamas ootas meid Jaak Tammekänd keskkonnaagentuurist. Ta tutvustas meile linnujaama tegemisi. Lapsed uudistasid lähedalt sinitihast, musttihast, rasvatihast, porri ja pöialpoissi. Üllatuseks oli linnupüünisesse sattunud ka üks suur-kirjurähn.

Läksime koos linnupüünisesse ja uurisime, kuidas linnud sinna kastidesse lendavad ja kuidas siis neile  rõngad jala ümber pannakse. Saime teada, miks linde rõngastatakse. Julgemad ronisid kõrgele linnuvaatlustorni. Tornist avanes võrratu vaade looduskaitsealale, lugesime ka merel olevaid luiki.

Liikusime mööda õpperada edasi. Uurisime kärbseseeni, kivipuravikku, sipelgapesa, rähni toksitud puud ja pesakaste. Saime teada, et porri pesakast peab olema hoopis kolmnurkne ja et isegi öökullidele tehakse pesakaste.

Järgnes väike piknik koos ringmänguga RMK Kabli looduskeskuse lõkkeplatsil. Puhkepaus tehtud, suundusime looduskeskusesse, kus meid võttis vastu RMK Kabli looduskeskuse juhataja Küllike Sisask. Temaga vaatasime linnuaabitsat, kuulasime linnulaulu ja  tutvusime looduskeskuses olevate linnutopistega.

Ja siis oli aeg asuda koduteele. Päev oli möödunud huvitavalt ja kiiresti. Meile meeldib väga loodus ja lubame seda hoida. Kindlasti soovitame kõigil minna Kabli looduskaitsealale, Kabli linnujaamas rõngastatakse linde kuni oktoobri lõpuni.

Nüüd hakkame planeerima järgmist õppekäiku, mis võib olla sisalikuretk rabas.

Kullalindude lapsed tänavad oma juhendajaid Merikest, Küllikest ja Jaaku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles