Seikluspargi instruktor keedab võilillekohvi ja kasekäsnateed

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Nurmenuku- ja kassinaeriteest oli juba juttu, ent Murumajas hõljub palju teisigi haistmismeeli ergutavaid aroome. Näiteks keedetakse siin teed angervaksast, melissist ja piparmündist. Neile pakuvad konkurentsi võilillekohv ja kasekäsnatee.

Nende rüübeteni juhatas kohviku perenaise Janek Kõvask, Valgeranna seikluspargi instruktor, kes sügiseti loodusmaja murukatust umbrohust puhastab. Ühel sellisel külaskäigul serveeris Kõvask keskkonnamaja rahvale võilillejuurest tehtud kohvi.

Võililleusku noormees räägib, et ravimtaime juurt maksab korjata vastu talve või enne kevadet, kui juur on väge täis ja sinna salvestunud toitainete ja suhkru tase kõrgeim. Mullast tõmmatud juured tuleb pesta, tükeldada, kuivatada, röstida ning jahvatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles