Tahkurannas avatakse täna Eesti esimene liivasele pinnasele rajatud golfiväljak

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahkurannas avatakse links-tüüpi ehk liivasele pinnasele ja mere äärde rajatud golfiväljak.
Tahkurannas avatakse links-tüüpi ehk liivasele pinnasele ja mere äärde rajatud golfiväljak. Foto: Erakogu

Täna avatakse Pärnumaal Tahkurannas pidulikult Eesti esimene nii tõsistele golfiharrastajatele kui algajatele mõeldud links-tüüpi ehk liivasele pinnasele ja mere äärde rajatud golfiväljak Pärnu Bay Golf Links ning modernne klubihoone.

„Tõelisi links-golfiväljakuid on maailma umbes 38 000 väljaku seas ligikaudu üks protsent, sealhulgas golfi sünnikoduks peetav St. Andrews’ ajalooline väljak Šotimaal,“ rääkis Pärnu Bay Golf Linksi omanik Peter Hunt. „Tahkuranna mereäärne piirkond oli sellise väljaku rajamiseks ideaalne. Tunnustatud Soome golfiarhitekti Lassi-Pekka Tilanderi kavandatud väljak sobitub ümbritsevasse loodusesse, moodustades sellega täiusliku koosluse. Baltimaades teisi niisuguseid golfiväljakuid ei leidu, mõni võrreldav väljak on Põhjamaades. Väljaku rajamist juhtis Mick McShane, kelle juhtimisel on rajatud ka näiteks St. Andrews Links’ Castle Course ja Kingsbarns Golf Links golfiväljakud.“

„Oleme kindlad, et uue golfiväljaku lisandumine aitab kasvatada üldist huvi golfimängu vastu Eestis ning tõstab Pärnu kui turismi- ja tõsiseltvõetava golfisihtkoha atraktiivsust - seda mitte ainult lähiriikides, vaid ka kaugemal,“ rääkis Pärnu Bay Golf Linksi tegevjuht Marko Kaldoja. „Golfikompleksi investeeringumaht 10 miljonit eurot on tehtud eesmärgiga luua mängutingimused ja keskkond, mis on võrreldavad maailma parimatega. Esmane tagasiside ja muljed hinnatud golfiajakirjanikelt ning -mängijatelt on seda kinnitanud,“ lisas Marko Kaldoja.

„Pärnu Bay Golf Links on mitmekülgne golfikompleks, kus peale 18rajalise väljaku on viis par-3 rada ning harjutusväljakud nii lähi- kui kauglöökide harjutamiseks. Väljaku pikkus on 4500 kuni 6200 meetrit. Väljakul paikneb efektne klubihoone, kus asuvad saunad golfimängijatele, golfitarvikuid pakkuv kauplus, lounge’i kohvik ja restoran Eagle, mis pakub Šoti maitseid põhjamaises võtmes. Ootame klubihoonesse Pärnu lahele avanevaid lummavaid vaateid ja maitseid nautima ka kõiki tavakülastajaid,“  rääkis Kaldoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles