Vibulaskur Reena Pärnati supertulemus ületab isegi meeste Eesti rekordit

Lauri Habakuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Pärnat.
Reena Pärnat. Foto: PP

Neljapäeval Rio de Janeirost olümpiaproovilt naasnud pärnakas Reena Pärnat püstitas täna Järvakandis kaks Eesti rekordit.

Järvakandi vibuklubi Ilvese ridadesse kuuluv Pärnat lasi 70 meetri distantsilt 332 silma ja ületas sellega 2012. aastast Anneli Preimannile kuulunud Eesti rekordi kahe silmaga. Peale selle püstitas Pärnat Eesti rekordi 72 noole arvestuses: see on nüüd 652 silma. Eelmine Eesti kõigi aegade parim tulemus 645 silma kuulus selles arvestuses samuti Pärnu vibupiiga klubikaaslasele Preimannile.

Väärib märkimist, et 72 noole arvestuses üheksa silmaga isiklikku tippmarki ületanud Pärnati supertulemuseni pole Eesti mehed iial küündinud - meeste rekord on 651 silma.

"See tulemus tuli mulle endalegi üllatusena," lausus Pärnat pärast võistlust Pärnu Postimehele. "Tundsin juba Rios, et olen rohkemaks võimeline: seal lastud 635 silmast jäi väheks."

"Lasin vähemalt viiel viimasel võistlusel 630 silma kanti," jätkas ta. "Mõtlesin, et see on mingi needus, millest ma ei pääse, kuid õnneks nüüd suutsin seniseid tulemusi päris suurelt ületada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles