Teadlaste öö vallutas Raeküla kooli

, huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli õpilased lõid agaralt kaasa teadlaste öö festivalil.
Raeküla kooli õpilased lõid agaralt kaasa teadlaste öö festivalil. Foto: Erakogu

pärnu Raeküla koolis toimus esmakordselt teadlaste öö festivali nädal „Teadus teeb terveks!“, mille raames toimus mitmesuguseid sündmusi. Oli ju festivali peateema meditsiin haigestunud inimese seisukohalt.

Kunstiõpetuse tundides valmisid õpetaja Margit Toimi juhendamisel kujutlused teadlaste rollist meie elus. Näitus valminud töödest ilmestas kogu nädalat. Ravimitest ja nende mõjust ning ravimitööstuse arengust kõneles kooli vilistlane Maarika Maidla sihtasutusest Pärnu Haigla. Õpilased said süüvida ka proviisori ametisse.

Indrek Linnuste psühhiaatriakliinikust kõneles lõpuklassidele joovastavate ainete sõltuvusest ja ravist. Stressiteema oli seostatud samaaegselt olnud Move Weeki nädalaga, mis kutsus liikuma. Õpilasesinduse liikme Astree eestvedamisel nautisid õpilased tantsimist kolmel pikal vahetunnil. Kuna nädala üks eesmärk on anda võimalus õpilastel käed teaduse külge panna, juhtisid 8. klassi õpilased Kendra ja Rebecca Elisa 5. klassis töötuba „Sööbikud ja pisikud“, kus sai selgemaks, kuidas keha pisikuid peletab. 5.b ja 5.c klassil oli õppekäik Pärnu verekeskusesse, kus oma silmaga sai näha, kuidas ja milleks verd on anda vaja.

Kulminatsioonipäev oli reede, kui 8. klassil toimus SA Teaduskeskuse Ahhaa töötuba „Miks on stressipall kasulik stressirohkes olukorras?“, kus lihtsate vahenditega õpetati meisterdama lihtsat vahendit stressi maandamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles