Elamusmängud panid Raeküla metsa rõkkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kool korraldas juba kolmandat aastat Pärnu linna koolide 4. klasside õpilastele elamusmängud.
Raeküla kool korraldas juba kolmandat aastat Pärnu linna koolide 4. klasside õpilastele elamusmängud. Foto: Erakogu

Pärnu Raeküla mets oli 24. septembril täis hüüdeid „Kus on minu pesa?“, „Viska kõvemini!“, “ Hoia kätest!“, „Oled tubli, saad hakkama!“, „Alustage pusle nurkadest!“, „Oi, kui head mustikad!“.

Nii mõnelegi tervisesportlasele tundus metsas laste siginat-saginat vaadates ja rõõmuhõiskeid kuuldes, et Raeküla metsas on avatud lõbustuspark. Lähemal vaatlemisel selgus, et need olid hoopis Raeküla kooli korraldatud kolmandad ülelinnalised elamusmängud. See on oodatud sündmus ja kogub neljanda klassi õpilaste ja õpetajate seas üha suuremat populaarsust.  

Sel aastal osales 16 võistkonda peaaegu kõikidest Pärnu linna koolidest. Selle päeva õnnestumiseks tegi omapoolse kingituse ilmataat, kes lasi soojal tulla ja päiksel särada.

Nagu varasematel aastatel, soovisid korraldajad selgi korral pakkuda õpilastele võimalust  reaalselt ja verbaalselt suhelda, teha koostööd ning tõsta oma enesehinnangut koos värskes õhus tegutsedes. Selles mängus kaotajaid ei ole, võidavad kõik, kes osa võtavad, ja parim tulemus saavutatakse koostöös, mis ei olegi alati nii kerge.

Elamusmängudel peab võistkond läbima 20 pesa, milles on eri raskusega ülesanded. Need nõuavad nii vaimset kui füüsilist pingutust. Lastele meeldisid need pesad, aga kõige suurema poolehoiu said köiel kõndimine, puidust näpitsate abil väikeste pallide transport, lendava taldriku lennutamine võrku, pudelite jalgpall ja pallijuhe, kus pidi pingpongipalle transportima plastist rennides. Meeldis ka pesast pessa lipates metsa alt mustikaid suhu noppida.

Ülesannete täitmisel tuli ette naljakaid seiku, nagu Eesti maakaardi hiigelsuure pusletüki otsimine, mis oli otsija enda käes, või kõveraks löödud naelad, mis tuli lõpuni pakku taguda.

Osalejad andsid järgmise aasta elamusmängudel võistlejatele soovituse: tehke rohkem koostööd ja toetadage üksteist!

Elamusmängud on kolme mereäärse kooli (Laulasmaa, Muhu ja Raeküla) koostöö tulemusena Pärnusse jõudnud huvitav projekt. Kui viis aastat tagasi külastasime Raeküla õpetajatega esimest korda Laulasmaa sõpruskooli, innustas meid kehalise kasvatuse ja inimeseõpetuse õpetaja Kersti Lepiku juhitud elamusmängude aastatepikkune traditsioon kooli ja maakonna õpilastele. Kutsusime ta Pärnu klassiõpetajaid koolitama, kus ta näitas, kuidas eri elualadelt pärit vahendite abil saab koostada huvitavaid ülesandeid, milles lapsed saavad kasutada õppeainetes omandatud teadmisi ehk seda päeva võib nimetada ka õppeainete lõimumise päevaks.

Aitäh Pärnu linna haridusosakonnale, kes meid on igal aastal toetanud selle ürituse elluviimisel. Nende toel said kõikide osalejate suud šokolaadiseks. Samuti näitasid ennast suurepäraste juhendajate ja kohtunikena Raeküla kooli 8. klassi õpilased, kes tegid seda tööd juba teist aastat.

Järgmisel aastal kohtume neljandatel elamusmängudel. Loodame jälle rohket osavõttu ja ilmataadi heakskiitu. Raeküla õpetajad on valmis, sest osalejate tagasiside oli nii positiivne ja õpetajate tänusõnad korda läinud üritusest siirad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles