Vananaistesuvi ulatas ratturitele sõbrakäe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattaretkeliste jõgi voolas ligi kümme minutit üle Kesklinna silla.
Rattaretkeliste jõgi voolas ligi kümme minutit üle Kesklinna silla. Foto: Ants Liigus

Pühapäeval startis Pärnumaa kaheksanda rattaretke kolmele distantsile kokku 470 pedaalijat ja lastesõitudel sai oma pulbitsevat energiat rakendada poolsada poisipõnni ning plikatirtsu.

“Meie retke eesmärk ei ole võidu sõita, vaid tunda rõõmu liikumisest,” ütles rattureid teele saatnud Pärnu maavanem Kalev Kaljuste. “Tänase päeva märksõnad on ühishingamine ja Pärnumaa taasavastamine. Koos sportides saame näha, kui palju on tervisesportlastele lisandunud kergliiklusteid. Rõõm on teile teatada, et järgneva viie aasta jooksul muutub maakonna kergliiklusteede võrk oluliselt tihedamaks.”

Nagu eelmiselgi aastal said retkelised valida kolme distantsi vahel. Üheksa kilomeetri pikkune rada kulges Pärnu jõe kallastel Jaansoni ringil. 20kilomeetrisel teekonnal sõideti Vana-Pärnu lõppu ja sealt Lennuvälja ning Ehitajate teed pidi Papiniidu sillani ja siis mööda Jaansoni rada kesklinna tagasi. Pikim distants viis ratturid Audrusse ja tagasi tulles sõideti sama marsruuti, nagu poole lühemal maal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles