Ehitaja annab Kihnu Virve tellijale üle

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu Virve katsetused Saaremaal AS Baltic Workboati laevatehases on lõpusirgel ja 200 reisijat mahutav alus hakkab nädala pärast kihnlasi ja mandriinimesi sõidutama.
Kihnu Virve katsetused Saaremaal AS Baltic Workboati laevatehases on lõpusirgel ja 200 reisijat mahutav alus hakkab nädala pärast kihnlasi ja mandriinimesi sõidutama. Foto: Jüri Taal / AS Baltic Workboats

Homne päev läheb ajalukku, sest just sellel, septembri viimasel päeval võtab veeteede amet kui reisiparvlaeva Kihnu Virve tellija aluse ehitajalt vastu, kuid esimese reisi teeb vastne laev alles tuleval esmaspäeval.

Kuigi Kihnu liinile riigilaeva üleandmise lepinguline tähtaeg oli 1. oktoober, ei tähenda see, et alus samal päeval mandri ja saare vahel regulaarreise alustada saab. Vahepealne aeg 5. oktoobrini kulub paberlikule asjaajamisele.

“Kihnu Virve katsetused edenevad hästi, tegelikult võib öelda, et juba 98 protsenti neist on läbi,” ütles laevaehitaja AS Baltic Workboatsi juhatuse liige Jüri Taal eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles