Politsei tabas Pärnumaal metsa jooksnud illegaali

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnumaal peeti kinni Schengeni viisaruumi sisenemise keeluga Valgevene kodanik, kes üritas politseiametnike eest metsa põgeneda.

Eile kell 00.30 peatasid Pärnu politseijaoskonna ametnikud Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 137. kilomeetril kontrollimiseks Valgevene numbrimärkidega sõiduauto Volvo.

Sõidukit juhtis kontrollimise hetkel 40aastane Valgevene kodakondsusega mees, kelle reisidokumendid olid korras. Samas äratas ametnike tähelepanu kastesel murul autost metsa poole minev jäljepaar, kirjeldas Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesment.

Politseinikud suundusid jäljerada pidi metsa ja leidsid sealt 42aastase Valgevene kodaniku. “Täpsemal uurimisel selgus, et metsa põgenemiseks oli põhjus: tulenevalt kevadel Soome Vabariigis tehtud otsusest mees Schengeni alale siseneda ei tohi,” sõnas Leesment.

Kinni peetud mehel oli õnnestunud ühest lähiriigist saada kehtiv viisa Schengeni viisaruumi sisenemiseks. Selle saamiseks oli ta pärast tõkendi jõustumist koduriigis muutnud oma nime.

Mehe uuendatud nimele tehtud viisa tunnistati samuti kehtetuks ja talle koostati otsus riigist väljasaatmise kohta, peale selle tuleb tal väärteomenetluse raames tasuda rahatrahv.

Mehed lahkusid Eesti territooriumilt kell 6.32 ja lubasid suunduda tagasi koduriiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles