Sügishooajal läheb purki 60 tonni kõrvitsat

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salvesti toiduainetööstus varus sel aastal 60 tonni kõrvitsat, millest valmib üle 107 000 purgi kõrvitsasalatit.
Salvesti toiduainetööstus varus sel aastal 60 tonni kõrvitsat, millest valmib üle 107 000 purgi kõrvitsasalatit. Foto: Kaisa-Madli Mäe

Sel aastal ostis toiduainetööstus Salvest kokku 60 tonni kõrvitsat, millest valmib üle 107 000 purgi kõrvitsasalatit.

Salvesti turundus- ja tootearendusjuhi Aulike Miljandi sõnutsi toodetakse sel aastal kõrvitsat eelmise aastaga võrreldes umbes samas koguses. “Kõrvitsatootmine on kurkide ja kapsaste järel köögiviljakategoorias koguselt kolmas suurem tootmissuund.” Ta lisas, et kõrvitsat ostab Salvest kokku Eesti kasvatajatelt. “Kuigi tänavune ilm on samamoodi kurgikasvatamisega mõjutanud kõrvitsate kasvamist, saame vajamineva koguse kenasti kätte, et toodangust Eesti turule piisaks.”

Miljandi jutu järgi on Salvesti tootevalikus kodumaistest kõrvitsatest valmistatud klassikaline kõrvitsasalat. See on ostjate hulgas minev kaup aasta läbi, kuid huvi suurenemist võib märgata just sügishooajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles