Laste muusikateater toob lavale Bullerby

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljavõte lavastuse plakatilt.
Väljavõte lavastuse plakatilt. Foto: Jana Tringi erakool

Neljapäeval, rahvusvahelisel muusikapäeval toob Jana Tringi erakooli muusikateatri trupp Jankel Pärnu Tervise ravispaahotelli kultuurikeskuses lavale loo "Mängime Bullerby lapsi".

2013. aastal loodud teatritrupp Jankel sai nime oma asutaja, Jana Tringi lapsepõlve hüüdnime järgi. Trupi moodustavad erakooli laululapsed, kes huvikoolis õppimise kõrval löövad kaasa muusikateatri tegemistes.

Jankeli väikemate näitlejate trupiga on lavastatud toredaid lastetükke, näiteks on suveakadeemia raames välja toodud "Mängime Pöial-Liisit" ning "Mängime Hansu ja Gretekest".

"Oluline rõhk on pealkirjades sõnal "mängime"," seletas Trink. "See tähendab, et mängime koos ja sellest kasvabki lavatükk. Suurema osa neist lavastustest on moodustanud laulud, mille osalised ja nende tekst loogiliseks jutustuseks seovad."

Suuremate laste trupis võetakse ette tõsisemad teemad. Lavale on toodud meenutus Raimond Valgrest "Õige valik" ja tagasivaade Urmas Alenderi elule "Kui mind enam ei ole…".

Jankeli missioon on viia teatritegemine lastele ja noortele lähemale, õpetada lavalist liikumist ja hoiakut, arendada eneseväljendusoskust ning esinemisjulgust.

Külas on käidud lasteaedades, koolides, kohvikus, Pärnu eakate avahoolduskeskuses ja Endla teatris. Näitemängu aitavad lavaküpseks teha juhendajad Jana Trink ja Heli Tammsalu.

Tervise kultuurikeskuses toimuva kontsertetenduse aluseks on helilooja Olav Ehala muusika. Tekstid on koostatud Astrid Lindgreni lasteraamatu "Bullerby lapsed" põhjal, mis ilmus Eestis esmakordselt 45 aastat tagasi. Lavastuse noorim osaline on nelja-, vanim 13aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles