Haldusreform läheb seitsmendale katsele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Vaikust!” viitab uuringu- ja konsultatsioonifirma Cumulus Consulting esindaja, kes ohjas haldusreformi arutelu maavalitsuse saalis.
“Vaikust!” viitab uuringu- ja konsultatsioonifirma Cumulus Consulting esindaja, kes ohjas haldusreformi arutelu maavalitsuse saalis. Foto: Urmas Luik

Pärnumaal on 19 omavalitsust, kui palju neist mahub valitsuse käimalükatud haldusreformi vankri peale, selgub ületuleval aastal.

Lähim tärmin on 1. november, sest selleks kuupäevaks peab haldusreformi vedav valitsus ekspertide ettepanekul sõnastama reformitavate omavalitsuste kriteeriumid. 1. juulist 2016 jõustub haldusreformi seadus.

Alates Siim Kallase ja Mart Laari ajastust, 1999. aastast, mil maakonnas oli 22 omavalitsust, on Taavi Rõivase valitsuse algatatud haldusreformi katse seitsmes. Lahtisi otsi on aga rohkem kui küll, sest rahandusministeeriumi algatatud haldusreformi seminaril Pärnus jäi vastuseta rohkem küsimusi, kui vastuse said. Kokku lepitud on valitsuses vaid haldusreformi ajakava ja ühinemistoetused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles