Taksojuhti pussitanud mehe süüasi saadeti kohtusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles 22aastasele Laurile on esitatud süüdistus taksojuhi mõrva katses.

Prokuratuuri süüdistuse kohaselt jättis Lauri käesoleva aasta 29. mail Sindis taksoteenuse eest maksmata, lõi selle asemel taksojuhti mitu korda noaga ja lahkus, võttes sõidukist kaasa 20 eurot ja jättes eluohtlikult vigastatud kannatanu autosse.

Taksojuhil õnnestus abi kutsuda ja meedikud suutsid tänu abipalvet kuulnud dispetšeri ja teise taksojuhi, politsei ja kiirabi kiirele tegutsemisele tema elu päästa.

Politsei pidas kahtlustatava samal päeval kinni ja järgmisel päeval andis kohus prokuratuuri taotlusel loa ta eeluurimise ajaks vahistada.

Kohus on selle kriminaalasja eelistungi määranud 13. oktoobriks. Süüdimõistmisel mõrvakatses röövimise ja omakasu motiivil näeb seadus karistusena ette kaheksa- kuni kümneaastase või eluaegse vangistuse.

Kriminaalasja kohtueelse uurimise korraldas Lääne prefektuur, menetlust juhtis Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles