Pärnu lahest püüti Lätist plehku pannud kole kala

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutseliste kalurite Ülar Kondi (vasakul) ja Mirko Kersalu mõrda ujus Audru jõe suudme lähedal arvatavasti Läti turult plehku pannud sooja mere elukas kirju pakslaup.
Kutseliste kalurite Ülar Kondi (vasakul) ja Mirko Kersalu mõrda ujus Audru jõe suudme lähedal arvatavasti Läti turult plehku pannud sooja mere elukas kirju pakslaup. Foto: Ants Liigus

Eile sattus Audru jõe suudme kohal rannikumeres kutseliste kalurite mõrda üheksakilone tundmatu kala, kelle sarnast enamik kohalikke kalureid on paremal juhul näinud Riia turul, aga mitte püünises.

Kalurid Mirko Kersalu ja Ülar Kond kutsusid tundmatu vee-eluka liiki määrama Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi ihtüoloogi Heli Shpilevi, kes ütles, et tegu on kirju pakslaubaga – karplasega, kes ilmselt on plehku pannud Riia turult.

“Olen Riia kalaturul näinud neid elusana müüdavat,” rääkis Shpilev. “Pole võimatu, et akvaariumist üks nutikam pageda oskas ja kanaleid pidi Daugavasse ja sealt juba Liivi lahte ning edasi Pärnu rannavette ujus.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles