Juhtkiri: Pidev mure linnaarhitektiga

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kaks konkurssi Pärnu linnaarhitekti ametikoha täitmiseks on kärinaga läbi kukkunud. Kui esimene kord oli kolm kandidaati, kelle proovitööd armu ei leidnud, siis teisel korral leidus vaid üks soovija, kes samuti latti ei ületanud. Nüüd on linnavalitsus konkursitamisele käega löönud ja ametikoht täidetakse kellegi ärarääkimise teel.

Tundub uskumatu, et sellelt ametikohalt septembri algul omal soovil lahkunud Karri Tiigisoon juhtis Pärnu planeerimistegevust 2006. aastast. Lahkumisintervjuus Pärnu Postimehele jäi Tiigisoon tagasihoidlikuks. Ometi võinuks ta põletada sillad ja laduda südamelt ära, miks asjad Pärnus on just nii, nagu nad on. Ja miks ta tundis, et mõistlikum on ära astuda. Juba aastaid pole siin linnas ellu viidud ühtki väga julget planeeringut. Pärnus ei ole endiselt hoonet, mille pärast muu hulgas siia tulla ja mida mäletada.

Kitsad ja ristuvad ärihuvid võivad olla tõsiseks takistuseks, miks miski ei idane ega mädane, aga sellele kõigele jälile saada polegi nii lihtne, sest ajakirjaniku kohale ilmudes tõmmatakse küünised kinnastesse. Mark Soosaar on oma kultuurisadama jututubades korduvalt kutsunud üles korraldama Pärnule linnaarhitekti leidmiseks rahvusvahelist konkurssi koos vastava palgaga. Arhitektide ringkondadest aga vastatakse, et importimist on üritatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles