Rein Kilgi vara kasvas 28 055 eurot päevas

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rein Kilgi Äripäeva rikaste edetabelis avaldatud vara väärtust eelmise aastaga võrreldes selgub, et ettevõtja varandus on aastaga suurenenud 10,1 miljoni võrra, mis teeb iga päeva keskmiseks 28 055 eurot.

Mullu hindas Äripäev Kilgi vara väärtuseks 20,7, nüüd 30,8 miljonit. “Põhjus peitub Pärnu Sadamas, mis on olnud Kilgi olulisem vara ja mida ta on suutnud ka rasketel aegadel hoida,” kirjutab majandusleht.

Pärnu Sadama 2014. aasta majandusaruannet avades on küll raske nii müstilist edulugu leida. Kuigi ettevõtte ärirentaablus on 43,1 protsenti, kasum 4,1 ja varade väärtus 43,8 miljonit (kasv aastaga 2,5), ei leia kümmet miljonit kusagilt. Kilk on poolte sadama aktsiate omanik, veerandit ettevõttest omava Mati Einmanni (vara 8,8 miljonit, selle aasta Äripäeva edetabelis 301. koht) varandus suurenes aastaga 0,7 miljoni euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles