Kihnu viiulipidu algab toidukoolitusega

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu viiulifestival.
Kihnu viiulifestival. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kihnu viies viiulifestival algab reedel toidukoolitusega, millel tuntud telekokk Heimar Kuuskler õpetab valmistama kalaroogi. Seekordse perenaistele mõeldud koolituse teema ongi “Kihnu kala”.

Sel ajal kui Kurase baaris algab maitseelamusterohke gurmeeõhtu, esitlevad muuseumis oma raamatut “Kirju” Evelin Ilves ja “Vee peal” autor Olavi Ruitlane.

Raamatututvustusele eelnevad pärimusmuusika õpetaja Karoliina Kreintaali loeng “Peeter Rooslaid ja viiulimäng Kihnus”, kohtumine menukirjanik Andrus Kivirähkiga ja viiulimängu õpitoad koolimajas ja muuseumis. Järgneb jämm muuseumis, kus pilli panevad hüüdma nii algajad kui kogenud pärimusmuusikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles