Folkloorikuraatori stipendium tuli tänavu Pärnusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alli Põrk.
Alli Põrk. Foto: Mart Ruumet

Eesti folkloorinõukogu andis nädalavahetusell Palamusel toimunud pärimuspeol "Kultuuriruumi rikkus 2015" välja folkloorikuraatori stipendiumi, mille pälvis Pärnu folkloorikuraator Alli Põrk.

Stipendiumit antakse välja teist aastat ja see on heaks tunnustuseks ning innustuseks vabatahtliku töö eest, vahendas Eesti folkloorinõukogu.

Folkloorinõukogu teine vabatahtliku folkloorikuraatori stipendiumi saaja on sel aastal

Stipendiumi saaja, Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna rahvakultuuri peaspetsialist Alli Põrk on mitmekülgne tunnustatud kultuuritegelane Pärnu ja Eesti folkloorinõukogu vabatahtlik kuraator alates Eesti taasärkamise ajast.

„Alli on meie raudvara, järjekindel oma tegevuses, kutsudes inimesi üles tegelema oma paikkondliku pärimusega. Pärnu linn on folklooriliikumises esindatud kõige rohkearvulisena,” seisab folkloorinõukogu teates. „Allil on oskus inimesi ära rääkida, ta väärtustab meie rikkalikku kultuuripärandit ja seda mitte ainult ametialaselt. Alli tunneb oma perepärimust ja vestab suurepäraselt pärimuslikke lugusid.”

Eesti folkloorinõukogu teatel on järjepidev koostöö Alli Põrgiga igati tulemuslik, sest ta on isiklikult huvitatud pärimuskultuurist oma kodulinnas, korraldades pärimuskoolitusi, innustades inimesi uurima oma perepärimust ning tähistama pärimuslikke sündmusi.

Eesti folkloorinõukogu all tegutseb vabatahtlikest koosnev folkloorikuraatorite võrgustik, mille esindajad on esindajad 15 maakonnas ja kolmes linnas.

Folkloorikuraatorid on oma paikkonna või kogukonna pärimuskultuuri liikumise eestvedajad, kelle tegevuse eesmärgiks on tõsta oma piirkonna elanike teadlikkust pärimuskultuurist ja soodustada sellealast tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles