Kolm aastat topeltmõrva tellimise eest

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Heikkilä kohtupingis.
Marika Heikkilä kohtupingis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kohtus oma eksabikaasa ning tolle praeguse elukaaslase mõrvale kihutamise katses süüdi jäänud Marika Heikkilä peab veel kaks aastat trellide taga veetma, et ära istuda talle täna määratud kolmeaastane vangistus.

Sellise otsusega jäi kohtunik Igor Pütsep pigem eriasjade prokurör Küllike Kase poolele, kes, arvestades, et 58aastase Heikkilä kuritegu oli suunatud kõige pühama – inimelu vastu ning seda omakasu ajendil, nõudis karistuseks kuue aasta pikkust vangistust, milles koheselt ärakandmisele kuulunuks kolm aastat ning ülejäänud tingimisi – nelja aastase katseajaga.

Samal ajal kui Heikkilä kaitsja, vandeadvokaat Ants Nõmmik, seades kahtluse alla nii omakasumotiivi kui sellegi, kes keda ikkagi mõrvale kihutas, taotles oma kaitsealusele viie aasta pikkust vangistust, millest reaalselt tuleks ära kanda vaid aasta. Mida möödunud aasta novembri lõpus kinni peetud Heikkilä on juba peaaegu teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles