Politseinikke petta üritanud liiklushuligaan peab pool kuud trellide taga istuma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus karistas täna Pärnu politseijaoskonna taotluse alusel 15ööpäevase arestiga 25aastast varem korduvalt karistatud meest, kes rikkus üleeile mitut liiklusalast seadusepügalat ja püüdis tagatipuks  politseiametnikke valeandmeid esitades petta.

Üleeile õhtul peatas politseipatrull Pärnus kesklinnas kontrollimiseks sõiduauto Mercedes Benz,  millel oli tähtaegselt läbimata tehnonõuetele vastavuse kontroll. Juhi kontrollimisel esitas mees isikuandmed, mille õigsuse osas tekkis politseiametnikel kahtlus. Ilmneski, et mees esitas oma lähisugulase andmed ning tal endal puudub vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus. Mees peeti väärteokorras kinni.

Väärteomenetluse käigus selgus, et mehel on kolm kehtivat kriminaalkaristust ja kuus kehtivat väärteokaristust. Kriminaalkorras on teda karistatud varavastaste tegude eest. Väärteokorras on teda karistatud erinevate seaduserikkumiste eest, nelja korral on ta juhtinud mootorsõidukit, omamata vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigust, ja ühel korral põhjustanud ka liiklusõnnetuse. Karistuseks on talle kahel korral määratud arest, teistel kordadel rahatrahv. Rahalisi nõudeid on mehel tasumata enam kui 2000 euro ulatuses.

Politsei taotles täna Pärnu maakohtult mehele karistuseks aresti määramist, kohus pidas taotlust põhjendatuks ja meest karistati 15ööpäevase arestiga.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees ütles, et selliselt käituv inimene on vaja liiklusest kõrvaldada.

„Juhtimisõiguseta juht on ohuallikaks nii endale kui ka teistele liiklejatele. Vastutustundetult käituv inimene, kes ei mõista oma teo võimalikke tagajärgi ja on oht, et ta võib jätkata õiguserikkumiste toimepanemist, tuleb kasvõi mõneks ajaks teistest eraldada,“ selgitas Peremees.

Peremees soovitab kellelegi autot kasutada andes veenduda, et sel inimesel on juhtimise õigus olemas.

„See on vajalik nii liiklusohutuse kui ka oma vara säilimise pärast. Kui annate oma auto kasutada juhtimisõiguseta inimesele, siis on oht, et võite autost kui süüteo toimepanemise vahendist ilma jääda,“ lausis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles