Juhtkiri: Paberilt ellu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Ükskõik, kas kõnelda liiklusohutusest, liiklusmugavusest või isegi keskkonnateadlikkusest, ei pääse mööda tõdemusest, et kui põhimaanteel puudub autoradade kõrval kergliiklustee, ei ole asi õige.

Tänases Pärnu Postimehes ütleb Tahkuranna vallavanem Karel Tölp, et juhib ainukest kergliiklusteeta omavalitsust ja see pole valla süü, sest Via Baltica laiendust takistavad maastikukaitsealad, riigil puudub poliitiline huvi appi tulla ja vald üksi hakkama ei saa.

Via Baltica ehk maantee, mis Tallinnast läbi Pärnu Riia poole ja sealt tagasi kulgeb, on üks Eesti olulisemaid ühendusteid ja konkurentsitult Pärnumaa tähtsaim. Riigi viimaste aastate põhitähelepanu on aga suunatud Tallinna–Tartu maanteele, mille probleemidest samuti mööda vaadata ei saa, aga sellega, et Via Baltica osal lõikudel lausa vaeslapse ossa jääb, ei saa ometi nõustuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles