Tere tulemast Eestisse! Meil on odavad Rootsi laevapiletid

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters

Kohtumisel Pärnumaa omavalitsusjuhtidega ütles siseminister Hanno Pevkur, et kõige lihtsam oleks pagulaspoliitikas “tuima panna”. Luua tingimused, kus kõige mõistlikum oleks Rootsi laevapilet osta ja võõrad lähevad ise ära. Kuigi minister kinnitas, et nii ei tehta, tasub rohkem vaadata riigi tegusid kui sõnu.

Lihtsameelseid, kes valivad elukohaks tundmatu Eesti, ootab ees ellujäämiskursus. Kui katus pea kohal ja tööd pole, antakse toidu, riiete ja muu hädavajaliku ostmiseks pere esimese liikme kohta 90 ja järgmistele 72 eurot kuus. Järgmisest aastast tõuseb toimetulekupiir, mis on kõigile Eesti elanikele ühesugune, küll 130 ja 104 euroni, ent rikkamate riikide toetustega seda võrrelda ei kannata.

Pagulastele saab kiiresti selgeks, et kõige enam väärtustab väikeriik laste sünnitamist. Väikseim emapalk alla poolteistaastase lapse kasvatamiseks on järgmisest aastast 390, esimese ja teise lapse toetus 45 ja toetus kolmandast lapsest 100 eurot kuus. Rohi on aga mujal rohelisem ja paljud Skandinaaviasse luurele saadetavad Kalevipojad võivad peagi pere kaasa viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles