Pärnumaalt asus aega teenima 72 kutsealust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad. Foto on illustreeriv.
Ajateenijad. Foto on illustreeriv. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Kaitseressursside ameti kutsel asus lõppeval nädalal ajateenistusse 1238 kutsealust, sealhulgas kolm neidu.

Pärnumaalt alustas ajateenistust 72 kutsealust, kelle teenimiskohtadeks on valdavalt õhutõrjepataljon, pioneeripataljon ning staabi- ja sidepataljon. Neide seekord Pärnu maakonnast ajateenistusse ei asunud.

Ajateenistusse kutsumise aastane eesmärk on täidetud. Äsja lõppenud kutsumine oli selle aasta kolmas ja ühtlasi viimane, mille käigus õpetatakse kaheksa kuu jooksul välja üksuste reakoosseis.

Kaitseressursside ameti peadirektor Margus Pae ütles, et tunnustab kõiki noormehi, kes asusid oma kohustust riigi ees täitma vabal tahtel.

«Neid oli seekord rohkem kui kunagi varem. Niisuguste noorte meeste küpsus teeb tõsiselt heameelt, sest nemad on aru saanud, et ajateenistusest saadav kogemus aitab neil paremini koostada oma edasisi eluplaane. Mida suurema tahtega kutsealused ajateenistusse lähevad, seda enam on eeldusi nende edukaks väljaõppeks kaitseväes,» ütles Pae.

Vabal tahtel alustanud noormehed avaldasid oma taotlusega soovi tulla aega teenima enne ametipoolset arstliku komisjoni kutset.

Suurima hulga kutsealuseid sai lõppeval nädalal Kuperjanovi jalaväepataljon, järgnesid Viru ja tagalapataljon, teistesse väeosadesse mindi vähem. Kaks neidu alustas ajateenistust õhutõrjepataljonis ja üks pioneeripataljonis.

Valdav osa ajateenistust alustanutest on keskharidusega (733), põhiharidusega on 453 ja kõrgharidusega 27 noormeest.

Varasem vabatahtlike osakaal on tänavu olnud 30% ja 31%. Oktoobrikutses oli vabatahtlikke 41%.

Aastane ajateenistusse kutsumise eesmärk sai seega täidetud. Ühtekokku alustas tänavu ajateenistust 3349 kutsealust, sealhulgas vabatahtlikult 17 neidu.

Järgmine kord kutsub kaitseressursside amet noormehi ajateenistusse uue aasta esimesel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles