Mihklipäev Pärnu lasteaias Kelluke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu lasteaed Kelluke töötab osalise keelekümbluse programmi järgi, millega lapsed õpivad lasteaias nii eesti kui vene keeles.

Viimastel aastatel on Kellukese lasteaeda tulnud eesti emakeelega lapsi, kelle vanemad soovivad, et nende lapsed omandaksid mängu kaudu vene keele oskuse. 29. septembril tähistasime eesti rahvatraditsiooni järgi mihklipäeva.

Juba hommikust alates oli päev tulvil toimetusi. Lastel olid kodunt kaasa võetud mängulambad, nendest sai igasse rühma lõbus näitus.  

Pärast lõunaund käisid lapsed üksteisel külas lambaid vaatamas.

Õuesoleku ajal tulid lastele tarastatud õuealale külla päris ehtsad lambad. Lapsed said lambaid paitada, neile leiba anda ja lammastega koos pilti teha. Lapsed olid elevil ja rõõmsad.

Õhtupoolikul toimus rühmas Solnõško mihklipäeva pereüritus. Lapsed tantsisid ja laulsid, mängiti mänge. Vaatamata sellele, et tegu on kolme-nelja-aastaste lastega, kes on õppinud alles ühe kuu eesti keelt, oli pidu just riigikeeles. Pidu lõppes rühmas, kus vanemad koos lastega töötoas lambaid meisterdasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles