Politsei tabas Lätist tulnud autos võltsitud Rumeenia juhiloaga mehe

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Pärnu politseinikud tuvastasid eile sõiduki kontrollimisel, et Lätist pärit mees esitas võltsimistunnustega juhiloa.

Meest kinni ei peetud, kuid teda karistati maksega riigituludesse.

Eile kell 7.30 peatas Pärnu politseijaoskonna patrull Häädemeeste vallas Majaka külas kontrollimiseks sõiduki Renault Master. Seda juhtinud 50aastane Läti Vabariigi kodanik esitas Rumeenia Vabariigi juhiloa, mille õigsuses tekkis kahtlus. Ilmnes, et dokument on võltsitud.

Mehe selgituste kohaselt ja andmete täiendaval kontrollimisel selgus, et talle Lätis välja antud juhiluba oli kaotanud kehtivuse 2014. aastal. Mees väitis, et elu ja töö viisid ta Rumeeniasse, kus ta otsustas uuesti juhiluba taotleda.

Mehe sõnutsi oli ta käinud Rumeenias autokoolis, aga selle täpset nime ta ei suutnud meenutada. Pärast autokooli lõpetamist oli talle sealsest autoregistrist väljastatud juhiluba. Sellega olla ta palju ringi sõitnud, kuid probleeme ei olevat tekkinud.

Mees toimetati edasisteks menetlustoiminguteks politseijaoskonda. Teda oli alust kahtlustada karistusseadustiku paragrahvi 345 järgi kvalifitseeritava kuriteo – võltsitud dokumendi kasutamine – toimepanemises.

Uurija otsustas, et meest kahtlustatavana kinni ei peeta, vaid ta peab tegema makse riigituludesse.

Kui ülekanne oli tehtud, mees vabastati ja ta jätkas teekonda. Autot asus juhtima juhtimisõigust omav kaassõitja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles