Pärnu linnavalitsus kehtestas kaks olulist detailplaneeringut

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektide joonised. Foto on illustreeriv.
Arhitektide joonised. Foto on illustreeriv. Foto: Internet

Pärnu linnavalitsus kehtestas linna jaoks kaks olulist detailplaneeringut tervishoiu- ja sotsiaalhoolekande teenuste osutamise jätkamiseks ning laiendamiseks.

Linnavalitsuse istungil kehtestati Ristiku 1 kinnistu ja lähiala detailplaneering ning Oja tänava, kergliiklustee ja Ehitajate tee vahelise ala detailplaneering.

Algatatud detailplaneeringud juhinduvad kehtivast üldplaneeringust, aladele planeeritakse tervishoiuteenuseid, teadust-õppetööd edendav perspektiivne hoonestus ja sotsiaalteenuseid pakkuv hoolekandekompleks.

Hoolekandeteenused ASil on kavas ehitada välja 75 kliendile hoolekandekompleks, mis koosneb 10–12 inimesega peremudeli tüüpi eluruumide rühmadest, tegevusruumidest, personali- ja majandusruumidest. Teeninduskompleksil on oluline osa õuealal, kus hoolekandeasutuse kliendid saavad vaba aega veeta, harrastustega ja kehalise liikumisega tegelda.

SA Pärnu Haigla planeerib haigla kõrvale hoonestust täiendavate tervishoiualaste teenuste osutamiseks, meditsiinialase teaduse arendamiseks ja meditsiinialase õppe võimaluse loomiseks.

Uued hooned rajatakse moodsa arhitektuuri stiilis ja nende kavandamisel tuleb arvestada suundumusega, et perspektiivne hoonestus oleks energiasäästlik ja ökonoomne.

Planeeringus on määratud puude istutusalad ja olulised haljasmaastike asukohad, mille eesmärk on luua huvitavaid kujundusmaastikke koos jalutusteede, pinkide, väikevormidega.

Planeeritava maa-ala suurus on 10,3 hektarit.

Pärnu linnapea Romek Kosenkranius leidis, et need on kaks üliolulist planeeringut Rääma linnaosas, mis võimaldavad Pärnusse tuua miljoneid eurosid investeeringuid.

«Pärnu haiglal ja Hoolekandeteenused ASil on avanemas võimalus kaasata Euroopa Liidu fondidest raha ning investeerida see Pärnu linna ja maakonna tervishoiu- ja sotsiaalhoolekandesüsteemi. Investeeringute kaasamise eeldus on kehtivad detailplaneeringud. Tänu investeeringutele lisanduvad Pärnumaal veel kümned töökohad nendes sfäärides,» ütles Kosenkranius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles