Muhulase sajand möödus naeratuse päeval

Grete Naaber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Eile toodi Salme Käsperile saja-aastaseks saamise puhul tervise- ja õnnesoove nii palju, et Tammiste hooldekodu Londoni maja saal mahutas toojad vaevalt ära.

Kes meist julgeks unistada nii vanaks elamisest? Ei osanud Salmegi seda ette näha. Ehkki Pärnu abilinnapea Jane Mets ja hooldekodu juhataja Riido Villup toonitasid: päev on tähtis sellegi poolest, et tähistatakse rahvusvahelist naeratuse päeva, kippus ratastoolis päevakangelasele pisar silma. “Ära, mammakene, nuta,” pidi kasutütar Anne-Ruth Laine paluma. “See on liigutusest, need on rõõmupisarad,” lohutas tütar kokkutulnuid.

Muhus Simistes sündinud Salme kasvas koos venna ja viie õega. Kõik nad on juba surnud. Juubelile tulid nende lapsed oma järeltulijatega. Et infarktijärgselt on raske rääkida, väljendus Salme kogu tänu põsele veereva pisara kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles