Nädalavahetusel loendati üle 100 000 linnu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindude rõngastamine Kabli linnujaamas.
Lindude rõngastamine Kabli linnujaamas. Foto: Urmas Luik

Nädalavahetusel rahvusvahelistel linnuvaatluspäevadel Euro Birdwatch oli pühapäeva pärastlõunaks laekunud andmetel Eestis kokku loetud üle 100 000 linnu vähemalt 136 liigist. Palju vaatlejaid käis nädalavahetusel Pärnumaal Kabli linnujaamas, kus kõige rohkem torkasid silma sookiurud, kes massiliselt end rännuteele asutavad.

Vaatamata väga kaunile ja soojale sügisilmale on see tulemus varasemate aastatega võrreldes keskmine. Ilmselt ongi põhjus väga soojas ilmas, mis ei sunni linde massiliselt liikvele, teatas Eesti ornitoloogiaühing.

Eesti ühes paremas lindude rände jälgimise kohas Põõsaspea neemel oli vaatlejate sõnutsi laupäeval lindudel siiski korralik rändepäev, mida oli jälgimas kümneid linnuhuvilisi nii Eestist kui välismaalt. Seal nähti umbes 100 liiki linde.

Kiirkokkuvõtte andmetel olid linnuvaatluspäevade kõige arvukamad liigid valgepõsk-lagle, metsvint, haned, põhjavint ja aul.

Kõige sagedamini on nähtud rasvatihast, hallvarest, pasknääri, harakat, hakki ja ronka. Selles nimekirjas üllatab hakk, kes varem pole esiviisikusse mahtunud.

Huvitavamad liigid on valge-toonekurg, lepalind, rukkirääk, randkiur, keltsalind, hangelind, lõunatirk, alk, merirüdi. Liikvel on veel suitsupääsukesi ja palju kuldnokki, linavästrikke, rästaid, kiivitajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles