Õpetajate päev Vanalinna koolis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu vanalinna põhikoolis olid õpetajate päeval õpetajateks traditsiooniliselt üheksandate klasside õpilased.

Sel aastal saime ka meie olla õpetaja rollis. Kuigi oleme õpetajatööd kaheksa aastat kõrvalt jälginud, ei osanud me ette kujutada, kui raske see on.

Hommik algas ukse peal õpilaste tervitamisega. "Õpetajatest" moodustus ka patrull, kes jälgis, et kõigil õpilastel oleksid vahetusjalanõud. Nende puudumisel saadeti õpilane tagasi garderoobi või anti käsklus teha paar kätekõverdust.

Tunnitegevused olid üheksandikel varem õpetajatega kokku lepitud. Kuigi mõnes tunnis täideti töölehti või korrati õppepeatükke, olid tunnid siiski vabamad ja lõbusamad kui tavaliselt. Osas tundides vaadati videoid või isegi tantsiti.

Õpilased olid vaimustuses, et õpetajate asemel olid klassi ees üheksandikud.

Meie kui selle päeva õpetajate jaoks oli see huvitav kogemus. Teadsime, et õpetajatöö ei ole kerge, kuid saime sel päeval klassitäie õpilaste ees olles aru, kui keeruline see tegelikult on.

Õpetajate päeva traditsioon on väga põnev. Ehk saab mõni üheksandik just sellest päevast inspiratsiooni õpetajaks hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles