Noorteühing käis Tõstamaal talupäevadel

, 4H Pärnumaa piirkonnajuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noorteühingu Eesti 4H Pärnumaa piirkonna noored ja juhendajad kogunesid Tõstamaa mõisa talupäevadele.

Kui traditsiooniline 4H laul oli lauldud, suunduti Sooselja tallu. Tutvuti töödega viljakuivatis. Sellest, kuidas vilja kasvatada, koguda ja kuivatada, rääkis talu peremees Madis Martson. Ääretult vahva oli kogeda, et 4H noor Averi Kolju teadis nii palju kombainidest, traktoritest ja põllutöödest. Peremees tegi noortele eksami teraviljade tundmise ja nende saaduste kohta. Täiesti uus kogemus oli näha suurt musta hunnikut, mille kohta selgus, et see on raps.

Edasi matkasid noored Ermistu puhkekülla. Nüüd algas parvlaevaga ringsõit Ermistu järvel. Päike soojendas veel mõnusalt, tuulgi oli leebe ja järvel ujuvad luiged tekitasid helge olemise. Kogesime, et oleme looduslapsed. Suur tänu parvlaeva kaptenile Janekile!

Enne õhtuseid tegemisi oli aeg õnnitleda Pärnumaa parimat noorsootöötajat Karoliinet, kes ühtlasi on Tõstamaa klubi Positiivne juhendaja.

Järgmisena võttis ohjad oma kätte 4H noor Helevi, kes rääkis noortele keeltelaagrist.

Talupäevade õhtuprogrammi teema oli „Maali otsib Antsu“. Võistelda tuli kartulikoorimises, heegeldamises, sidrunisöömises. Konkurents oli tihe, aga võitjateks kuulutati Kertu Tõstamaa klubist Positiivne ja Kardo klubist Kärmed Tootsikad. Edasi jätkusid mõnusad seltskonnamängud.

Et öösel kõht tühjaks ei läheks, selle eest kandis hoolt lapsevanem Kati Jõe.

Hommikul tuli külla Tõstamaa vallavanem Toomas Rõhu, kes rääkis noortele lihaveistest. Kui alustati ainult mõne loomaga, siis nüüd on karjas juba üle 200 looma. Kindlasti ei ole kerge, aga hakkama saab! Nii on see kujunenud nagu vallavanema hobiks. Siit tuli noortele üleskutse asuda elama maale. „Miks mitte, iial ei tea,“ oli 4H noor Teele vallavanemaga nõus.

Jätkati tubaste toimetustega: suunduti kööki sefiirikooke küpsetama. Valmisid maitsvad ja kaunid koogid firma Anu Pagar juhendamisel.

Kuigi kõhud olid täis, ei öelnud keegi ära ka Farmi kohukestest.

Koduteele võeti kaasa Tõstamaa valla kaunid šokolaadid ja tänukirjad. Iga noor sai loosiga endale ürituse toetajate kingituse.

Kahepäevase, 3.–4. oktoobri ürituse tänusõnad kuuluvad Tõstamaa vallavalitsusele ja Tõstamaa mõisale. Siia on alati hea tulla. Tõstamaa klubi liikmetele, noorteaktiivi esimehele Laura Jõele ja juhendaja Karoliine Kasele aga jõudu ja tegutsemisrõõmu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles