Video ja galerii: Kihnu Virve alustas oma esimest liinireisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval mürtsusid Munalaiu sadamakail pasunakoori Õnn Tuli Õuele pillid, saates külalised riigi tellimusel valminud 9,3 miljonit eurot maksnud reisiparvlaevale Kihnu Virve.

Laeva nimikangelane, laulumemm Kihnu Virve oli koos oma pereansambliga avareisil kodusaarele ja nagu iseenesest võeti üles pillimäng ja laul. Salongis teleris jooksid samal ajal Kihnu kombestikku tutvustavad filmid ja SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätas kirjeldas eluolu saarel neile, kes ehk esimest korda sinnapoole teel.

Täpselt kell 12 andis uhiuus alus otsad, et alustada tunnipikkust mereteed 12 kilomeetri kaugusele Kihnu, kus saarerahvas laeva saabumist sadamas ootas. Esimesena sõitsid laevalt maha Kihnu naised oma legendaarsete motikatega, folklooriansambel Kihnumua tervitas külalisi lauluga "Tere mede tuba…" ja Kihnu "pikkulapsed" panid oma pillid hüüdma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles