Pärnu tantsunoored naasid Tšehhist kõrgete kohtadega

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tantsukoondise kõrgeimad kohad teenisid Ostravas välja Pärnu tantsijad.
Eesti tantsukoondise kõrgeimad kohad teenisid Ostravas välja Pärnu tantsijad. Foto: Erakogu

Pärnu tantsijad esindasid Eestit Tšehhis Ostravas tänavatantsu maailmameistri- ja diskotantsu maailma karikavõistlustel.

Rahvusvahelise tantsuorganisatsiooni korraldatud võistlused kestsid neli päeva ja neist võttis osa üle 2000 tantsija 14 riigist.

Eesti koondisesse kuulus 53 tantsijat tantsukoolidest Carolina ja WAF Dance ning Meie Stuudiost.

Eestlaste parimad kohad napsasid pärnakad (WAF).

Juunioride vanuseklassis teenis tänavatantsu soolonumbriga neljanda koha Markus Monak ja samas kategoorias tuli laste arvestuses viiendaks Tõnis Tomson.

Tubliks saavutuseks võib samuti pidada WAFi noorterühma (Mark ja Markus Monak, Rasmus Järvesaar, Johanna-Grete Allas, Merily Lüll ja külalisena Hanna Paluoja Shate tantsukoolist) jõudmist poolfinaali kümne parema sekka. Pärnakad viis sinna Markus Monaki koreograafial põhinev tantsunumber "The Real Story of Star Wars".

Pärnakate tulemustest väärib märkimist ka diskotantsija Deborah Puusepa saavutus, kes tuli 98 tantsija konkurentsis 59. kohale, mis oli selles kategoorias eestlaste kõrgeim koht.

Eesti koondisega Tšehhis käinud WAF Dance'i tantsukooli juhi ja Eesti tantsuorganisatsiooni presidendi Meeli Pärna sõnade järgi võib meie esinduse tulemustega rahule jääda.

"Oleme tantsumaailma pildil, meiega arvestatakse ja meie esitatud numbrite vastu on muude riikide tantsijatel suur huvi," lausus Pärna.

Eesti tantsuorganisatsiooni järgmine reitinguturniir, kus tantsijad koguvad punkte pääsuks koondisesse ja rahvusvahelistele võistlustele, toimub 22. novembril Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles