Kirjanik Andrus Kivirähk vaimustus õpilase joonistustest

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu muuseumi trepil üritab SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätas teada saada, kellelt pärineb Liisamari Viigi kunstianne.
Kihnu muuseumi trepil üritab SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätas teada saada, kellelt pärineb Liisamari Viigi kunstianne. Foto: Silvia Paluoja

Kihnus viiulifestivali ajal korraldatud Kihnu esimesel kunstioksjonil vaimustus kirjanik Andrus Kivirähk joonistustest, mille autor on Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilane Liisamari Viik.

Improviseeritud oksjonit Kihnu muuseumi ees jälgis paarkümmend huvilist, kellel oli võimalus valida sadakonna joonistuse hulgast, mis suvel Pärnu kunstkooli ja SA Kihnu Kultuuriruumi korraldatud kunstilaagris valmisid, Briti suursaadiku Christopher Bruce Holtby osavõtul juuli keskel näitusena avati ja sestpeale muuseumi teepoolset seina ilmestasid.

“Võtame näituse maha. Kuidas seda kunsti nimetada, on omaette küsimus. Need laste pildid ei ole naivism, nagu paljud arvavad, sest naivism on kindla käekirjaga joonistus ja naivismimeistrite maale näete muuseumis,” rääkis Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätas. “On öeldud ka seda, et see on üks suur jama, mida te siin teete, aga Kihnus tegelevad lapsed käsitöö ja kunstiga. Neil joonistustelgi on pärimuskultuuri teema läbiv ja jääme iseendaks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles