„Once Upon a Time“ Pärnu-Jaagupi gümnaasiumis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erasmus+ projektikohtumine Pärnu-Jaagupi koolis.
Erasmus+ projektikohtumine Pärnu-Jaagupi koolis. Foto: Erakogu

Ülemöödunud kevadel saime kutse osaleda  Erasmus+ projektis “Once Upon a Time”. Kutse tuli Türgist, ühest algkoolist Konya linnas.

Kaua me ei kõhelnud, otsustasime kaasa lüüa, sest projekti sihtrühm on algkooliealised õpilased. Projekti eesmärk on tutvustada  eri maade rahvajutte ja lugusid rahvuskangelastest, aga lasta ka õpilastel endil proovida kätt kirjutamises. Algkoolilapsed siiski projektikohtumistest osa ei võta, sest osalevad riigid asuvad üksteisest kaugel, seega oleks õpilastel raske aru saada projektikohtumiste töökeelest – inglise keelest. Teised projektis osalevad koolid on Belgiast, Hispaaniast, Rumeeniast, Tšehhist ja Türgist.

Projekti sisu ja eesmärk on arendada õpilaste jutustamis- ja kirjutamisoskust ning õppida tundma projektis osalevate maade lastekirjandust, lugusid rahvuskangelastest ja rahvajutte. Sel eesmärgil kirjutatakse igas osalevas koolis valmis jutu algus, kuid selle lõpetamine jääb mõne teise kooli õpilaste teha. Õpetajad tõlgivad jutud inglise keelde, õpilased illustreerivad need kunstiõpetaja juhendamisel ja projekti väljundiks on raamat, milles on illustreeritult kõikide partnerite lood.

Projektis osalemine avardab õpilaste silmaringi, sest lugude jutustamise ja kuulamise kaudu tutvutakse selle riigi kommete, tavade ja traditsioonidega.

Koolides kohtuvad õpilased kirjanikega, kunsti- ja käsitöötundides valmivad muinasjututegelased ning rahvuskangelased.

Esimene projektikohtumine toimus Türgis, teisel kohtumisel saadi projektipartneritega kokku Tšehhis.

Kolmas kokkusaamine oli Eestis septembrikuu viimastel päevadel. Projektipartneritel oli esimesel siinviibimise päeval võimalus tutvuda vaatamisväärsustega Tallinnas. Teine päev veedeti Pärnu-Jaagupis koolieluga tutvudes ja projektikoosolekut pidades. Igal riigil oli kaasas loo algus oma rahvuskangelasega seotud jutust ja loosimise teel jaotati jutud partnerite vahel. Nüüd tuleb meie õpilastel saadud loole järg kirjutada, et see järgmiseks kokkusaamiseks Rumeenias valmis oleks.

Meie projektipartnerid said Eestis viibides tutvuda meie haridussüsteemiga, külastada kooli Tallinnas ja vabakooli Pärnus. Elamuse pakkus neile ekskursioon Lottemaale ja Lennusadama külastamine Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles