Kaubanduskeskuste parklates tegutsevad agressiivsed potimüüjad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pann. Foto on illustreeriv.
Pann. Foto on illustreeriv. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Politsei hoiatab kaubanduskeskuste ees potikomplektidega agressiivselt kauplejate eest. Suvest alates on sellistest müüjatest politseid teavitatud paarisajal korral. Keegi ei saa inimesel keelata osta potikomplekti kas või 8000 euro eest, kuid mõistlik see ei tundu. Kaubitsejad on pärit kas Lätist, Leedust, Rumeeniast või Bulgaariast ja potte püüavad nad müüa eakamatele inimestele.

Vigast inglise või vene keelt rääkivad kauplejad sokutavad potid algul kingitusena pahaaimamatute poeskäijate autodesse ja alles siis nõuavad sisse suure summa raha, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Pottide eest on inimesed olnud nõus maksma 300 kuni 1000 eurot ja rohkemgi. Politsei andmetel on kõige suurem nõude eest küsitud summa 8000 eurot. Eriti aktiivseks on kauplemine läinud viimasel ajal.

Potikaupmeestega kokku puutunud räägivad, et müüjad on nõus ostja sõidutama kas rahaautomaadi juurde või koju, et raha kätte saada. Politsei selgitab, et kui inimene ostab potid vabatahtlikult ükskõik mis hinnaga, nad sekkuda ei saa. Sekkuda saab politsei siis, kui müüja käitub agressiivselt.

Politseist öeldi, et kohtudes agressiivse potimüüjaga, kes ei soostu lahkuma, tasub helistada politseisse. Kasu on sellestki, kui jätta meelde tülitajate auto number.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles